Crezi acest lucru?

Aceasta este o întrebare foarte simplă care necesită un răspuns la fel de simplu: „da” sau „nu”. Contextul este conversația lui Iisus cu Marta îndurerată. Împreună cu sora ei Maria, Marta tocmai îl îngropase pe Lazăr, fratele lor. Iisus i-a spus:

„Eu sunt învierea şi viaţa. Cel ce crede în Mine va trăi chiar dacă moare. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?”
Ioan 11: 25-26

Pentru cititorii Bibliei, povestea despre învierea lui Lazăr din morți este bine cunoscută, și cred că Ioan a ales să includă acest incident deoarece confirmă că:

  1. Dumnezeu este capabil să aducă oamenii la viață.
  2. Dumnezeu a făcut acest lucru prin Isus când Lazăr a înviat din morți.
  3. Dumnezeu a făcut acest lucru ca o acțiune profetică îndreptată spre învierea lui Isus.
  4. La rândul său, învierea lui Isus arată spre învierea tuturor credincioșilor în El.
  5. Învierea în El are loc deja în această viață și atunci când trecem pragul morții.

În ceea ce privește toți credincioșii născuți din nou, pentru mine acest lucru înseamnă că eu sunt adus la viață în și cu El deja în această viață. Atributul „eu sunt” ca reînvierea și viața este, prin urmare, atributul adepților săi. Suntem în această lume ca oameni reînviați. Oamenii reînviați reprezintă viața, viitorul și speranța și doresc să împărtășească acest lucru cu toată lumea care vrea să audă; și cu recunoștință și laudă putem cânta: „Mă ridici la mai mult decât pot fi!

„Mana” pentru astăzi:

Pentru că el a reînviat, eu sunt reînviat!

Scris de colonelul Justin Nielsen.