Clinica Mobilă

Standardele de îngrijire medicală din Moldova sunt mai scăzute decât în alte țări europene. Moldova este cea mai săracă țară din Europa și una dintre cele treizeci de țări cele mai corupte din lume.

Populațiatrebuie să plătească pentru medicamentele prescrise (medicamentele sunt gratuite pentru copii sub cinci ani) și pentru procedurile medicale care sunt considerate opționale, cum ar fi chirurgia cosmetică, tratamentul stomatologic, masajul și unele teste de laborator. De asemenea, pacienții plătesc informal medicii, consultanții și personalul medical. Aceste plăți pot fi sub formă de cadou sau bani.

În ultimii ani, sistemul de sănătate din Moldova sa îmbunătățit în mod semnificativ, însă în spitalele din Moldova există încă puțin echipament modern.

Toate schimbările s-au produs în principal în orașe. În mediul rural, rețeaua de sănătate nu este încă de înaltă calitate, deși sa îmbunătățit recent. Țara nu are personal medical bun. Doctorii încă primesc salarii foarte mici, mulți dintre aceștia își părăsesc profesiile pentru alt loc de muncă.

Aproape toți locuitorii satelor îndepărtate încă nu au acces la îngrijiri medicale profesionale. Mulți nu și-au părăsit satele nici odată să meargă în oraș pentru o îngrijire medicală mai bună sau pentru orice alte nevoi. Venitul mediu pentru lucrători este de 150-200 de dolari pe lună. Cu toate acestea, mulți săteni nu au niciodată bani reali, ci își schimbă produsele pentru îmbrăcăminte etc. Pensionarii primesc între 50 și 80 de dolari pe lună, iar persoanele cu dizabilități cu cea mai mică pensie au doar 30 de dolari, mulți pot cumpăra numai paine. Uneori chiar și pâinea nu o pot avea zilnic.

Spitalele din mediul rural oferă îngrijiri limitate, care includ tratamentul de bază specializat și unele operațiuni.

Armata Salvării din Moldova oferă asistență medicală săracilor din satele Moldovei. A fost organizată o clinică mobilă pentru a oferi asistență medicală, care vizitează 12 sate de 3 ori pe an, oferind rezidenților din mediul rural consultanță medicală medicală, medicamente și alte tipuri de sprijin.

Avem o echipă de personal calificat și cu experiență care oferă servicii medicale în Moldova.