Cheamă-l pe Domnul în orice situație și El îți va răspunde

Am văzut multe episoade în filmele horror când se pare ca lumea se oprește din a exista temporar – străzi pustii, parcuri fără copii, mall-uri ănchise – astfel de scene mă sperie. Niciodată nu mi-am imaginat că ar putea fi o realitate în viața mea. Anul 2020 a adus acele „episoade din filme” în lumea reală și le-a adus la viață. Ne-am pierdut complet relația cu viața: o mare listă de morți, mulți oameni infectați, timp stagnant – toate acestea ne-au adus nu doar o criză materială, dar și una spirituală.

Bineînțeles, acestea m-au afectat și pe mine: este greu să înfrunți realitatea cea dură. Este greu să citești deznădejdea și disperarea în ochii oamenilor!

Oare acesta este sfârșitul? Ce se va întâmpla mai departe? Există vreun ajutor?… Acestea și multe alte întrebări mi-au venit în minte tot timpul. Îmi era frică să mă uit la televizor pentru că nu auzeam nimic de bine.

Stii că, în ciuda tuturor acestor lucruri, pandemia are avantajele sale? Aveam prea mult timp liber, ceea ce mi-a permis să vorbesc cu Domnul în fiecare zi, și aveam atâtea întrebări. Mai mult decât atât, în fiecare zi am primit răspuns la întrebările mele! Am simțit o chemare din partea Lui! M-am umplut de putere și speranță! I-am simțit prezența în viața mea de zi cu zi, El nu m-a lăsat singură și nu m-a lăsat să fiu slabă.

Când toată lumea s-a mutat în online, biserica noastră nu a fost o excepție. Este neobișnuit să poți participa în mod virtual la adunările bisericii de la tine de acasă cu o cafea în mână. Cel mai mult, am fost foarte bucuroasă să văd oameni, care deobicei nu vin la Serviciul Divin, că se conectează la adunările bisericii. Chiar ne-am încurajat, tot online, unul pe altul și am împărtășit pasaje motivaționale din Biblie, ceea ce a fost într-adevăr un ajutor pe toți.

Această pandemie a fost o experiență pentru mine. Din nou, am fost convinsă că nimic nu este imposibil când ești cu Domnul. Dumnezeu niciodată nu îți va da un drum pe care să nu îl poți urma. Începe-ți fiecare zi cu mulțumire; mulțumește-I pentru ce ai. Roagă-L să-ți arate drumul cel drept. Cheamă-l pe Domnul în orice situație și El îți va răspunde, cheamă-L și El, cu siguranță, îți va auzi vocea, ai încredere în El.

La final, aș vrea să te încurajez cu versetul meu preferat din Scriptură: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

Ține minte că, chiar dacă lumea se oprește, Dumnezeu nu te va lăsa niciodată! Nu te va lăsa singur! Cheamă-L! Ce mai aștepți?

Roza Knoeva, Georgia, Tbilisi, 2020