ANTI-TRAFIC ȘI SLAVERIA MODERNĂ

În octombrie 2013, Armata Salvarii a lansat un Raspuns European Împotriva  Traficului de Ființe umane cu scopul de a reacționa în mod eficient fața de nevoile victimelor și supraviețuitorilor traficarii, prin intermediul unei abordari unitare și coordonate care sa acționeze dincolo de granițele și hotarele internaționale. Armata Salvarii este profund dedicata luptei împotriva traficului de ființe umane indiferent de modalitatea de manifestare. Noi încercam sa dam dovada de grija în restabilirea libertații și demnații acelora afectați.

Un numar mare de victime provine din Moldova/Ucraina și sunt traficate în UE prin intermediul Românei, în calitate de țara majora de tranzit si țara de destinație. Pentru a consolida cooperarea transfrontaliera dintre țarile-sursa, țarile de tranzit și țarile de destinație, Armata Salvarii a desemnat un ofițer de legatura pentru regiunea România/Moldova/Ucraina. Ofițerul de legatura îndeplinește o sarcina cruciala în calitate de punct de legatura stabil pentru partenerii și parțile interesate relevanți care se ocupa de programele de reintegrare durabile în cazul victimelor provenite din aceasta regiune.

 

Galina Chetroi

Ofițer de Legătură și Vicepreședintele Rețelei Europene Împotriva Traficulu de Persoane a Armatei Salvării. Stabilită în Chișinău, Moldova.

“Scopul meu este să lupt împotriva traficului de ființe umane în Europa de Est. Obiectivul meu este să cresc gradul de conștientizare și să instruiesc tinerii pentru a-i împiedica să cadă în capcanele traficanților. Sunt dedicată construirii unei rețele puternice cu ONG-uri și părți interesate. Putem lupta doar împreună.” Vă rog să nu ezitați să mă contactați: 

Contacteaza-ma: AHTinfo@eet.salvationarmy.org

Descărcați broșura: Anti-Human Trafficking Laeflet Romanian

În calitate de punct de legătură în cadrul rețelei de Combatere a Traficului de Ființe umane, ofițerul de legătură:

  • Oferă ajutor practic victimelor/potențialelor victime
  • Oferă instruire/activități care cresc gradul de conștientizare grupurilor expuse riscului traficării
  • Se ocupă de cereri provenite de la organizații din alte țări europene (spre exemplu, colectarea documentelor solicitate)
  • Oferă consultanță partenerilor din țările de tranzit și țările de destinație
  • Face legătura între părțile interesate și partenerii relevanți pentru programele de prevenție și reintegrare